5 maj 2023

Louise gick från mammavikariat till byråchef på sju månader

Doften av nygräddade kanelbullar är inte längre vardag för Louise Toresson. För bara ett år sedan var Louise platschef på Tages konditori och kök. Samtidigt läste hon en kurs i kommunikation och när ett vikariat dök upp på en kommunikationsbyrå i stan, tog hon chansen att byta bransch. Något som på kort tid ledde från det ena till det andra.

Louise Thoresson, byråchef

Det var en fin vårkväll hemma i villan på Frösön och Louise hade slagit sig ner i soffan efter en dag på restaurangen. När hon scrollade i Facebook-flödet dök en annons upp. Den handlade om ett föräldravikariat som kundansvarig och strateg på en kommunikationsbyrå. Hon hade för många år sedan jobbat något år i kommunikationsbranschen och kände ett sug efter att prova den banan igen. Det kändes rätt i magen att söka jobbet och hon blev kallad till en intervju.

Någon vecka senare fick hon veta att vikariatet var hennes

Att lämna en fast anställning hos en arbetsgivare som betytt mycket för henne, kändes som en chansning. Tjänsten kändes dock så rätt att hon vågade ta steget.

Överlämningen gick snabbare än väntat

Louise hann bara jobba hos oss i två veckor innan Malin, som var mitt i överlämningen till sin nya kollega, ringde Louise och sa ”Jag tror att jag kommer att föda barn idag”. Det var flera veckor tidigare än beräknat. Louise beskriver sedan sitt första halvår som en spännande tid.

— Det var jätteintressant att få komma in och lära känna alla och ta del av deras kunskap och specialområden. Samtidigt var det ett stort ansvar att ta vid efter Malin, som hade gjort ett fantastiskt jobb innan jag kom in.

Bara sex månader in i vikariatet fick Louise plötsligt en fråga om att kliva in som byråchef. Något hon med glädje valde att tacka ja till.

Ledarskap ligger Louise varmt om hjärtat

Att gå från ett föräldravikariat till att inom loppet av sju månader axla ansvaret som byråchef kan säkert låta både inspirerande och lite läskigt, men för ledningen, kollegorna och Louise blev det lösningen på flera parallella utmaningar.

— Jag skulle säga att jag fick den bästa inskolningen till byråchef som jag hade kunnat få. Jag fick snabbt vara delaktig i alla delar, fick en förståelse för arbetssättet och hur gruppen går från förfrågan till uppdrag och strategi till leverans. Ledarskapet har jag jobbat med under många år och det har legat mig varmt om hjärtat, så det känns bra att nu få jobba med kommunikation och samtidigt fortsätta leda andra.

De senaste nyheterna från oss