22 februari 2023

Tips på några dagliga rutiner för att lyckas bättre på Instagram

Står fler som följer, gillar, engagerar sig, sparar och delar ditt innehåll på Instagram på din önskelista? Då är vårt bästa och kanske också enklaste tips att göra plats för en daglig Instagram-rutin. Följ den så ofta du kan, så kommer engagemanget för ditt innehåll mest troligt att öka, samtidigt som fler nya följare hittar till dig.

Låt oss först påminna oss själva om att Instagram är ganska fantastiskt. Tänk att det finns inspirerande plattformar som samlar dina befintliga och potentiella kunder på samma ställe och ger dig möjlighet att nå ut, helt gratis? Vill du öka dina chanser för att tränga igenom bruset, rekommenderar vi dock en blandning av obetalt och betalt innehåll.

Hitta rutiner i vardagen

Utöver en bra kanalstrategi och ett innehåll som attraherar din målgrupp, så finns det några enkla saker som du kan börja med redan idag för att förbättra dina chanser för att lyckas på Instagram. Gör plats för en daglig Instagram-rutin i din vardag och följ den så ofta du kan. Det kommer mest troligt att göra så att engagemanget för ditt innehåll ökar, samtidigt som fler nya följare hittar till dig

Utöver en bra kanalstrategi och ett innehåll som attraherar din målgrupp, så finns det några enkla saker som du kan börja med redan idag för att förbättra dina chanser för att lyckas på Instagram. Gör plats för en daglig Instagram-rutin i din vardag och följ den så ofta du kan. Det kommer mest troligt att göra så att engagemanget för ditt innehåll ökar, samtidigt som fler nya följare hittar till dig.

Här kommer ett förslag på hur du kan lägga upp din dagliga Instagram-rutin. Avsätt 20 minuter varje dag för att:

  • Svara på nya kommentarer och dm som kommit in sedan igår.
  • Skriva 5 meningsfulla kommentarer under inlägg från konton som är relevanta för ditt företag.
  • Gilla 20 bilder eller fler som taggats med tre av de olika hashtags som är relevanta för ditt företag.
  • Börja följa 5 nya konton inom er nisch eller målgrupp.
  • Skriv ned 1-2 innehållsidéer som du kan ha nytta av framåt.

Vill du få ut mer av företagets närvaro i sociala medier?

Då är du varmt välkommen upp till oss. Vi håller till en trappa upp i det gamla Turistbyråhuset på Rådhusgatan 44, vid Åhléns. Du kan också ringa eller mejla oss, så hörs vi på det sätt som passar dig bäst. Vi kan bland annat hjälpa till genom att ta fram en strategi för att ditt företag ska lyckas bättre i sociala medier, skapa spännande innehåll till ditt flöde eller sköta de sociala kanalerna åt dig.

Många uppskattar också att få egna mallar för stories och inlägg. Det förenklar i vardagen och ger samtidigt ett snyggare och mer enhetligt flöde.

De senaste nyheterna från oss