9 november 2023

Instagram har fyllt 13 år!

I oktober 2010 lanserades Instagram - ett socialt verktyg för bilddelning, men som idag är så mycket mer. Den nyblivna tonåringen används numera av både privatpersoner, organisationer och företag för att dels dela bilder, men också kortare filmklipp, tidsbegränsat innehåll i form av stories och för att skapa interaktion och engagemang via kommentarer, likes och delningar. Nu firar Meta med att lansera en ny funktion på plattformen. En funktion som av många beskrivs som efterlängtad.

"Visat" osynliggörs

Precis som vilken tonåring som helst så är Instagram under ständig utveckling och har ett stort behov av integritet, något som resulterat i att Meta (företaget bakom Instagram) vilken dag som helst nu kommer lansera en funktion som främjar just integriteten hos sina användare.

I dag är det redan möjligt att dölja sin aktivitetsstatus på plattformen, det vill säga osynliggöra för andra när du senast varit aktiv, men snart är det även möjligt att dölja för andra att du läser dina meddelanden.

Visste du att Instagram är kvinnornas favorit?

I den senaste upplagan av rapporten Svenskarna och Internet 2023 framgår det att Instagram är den sociala medieplattform som svenska kvinnor föredrar om de måste välja en enda. Vill ditt företag nå ut till kvinnor och växa och utvecklas med hjälp av Instagram? Då är du varmt välkommen upp till oss. Vi håller till en trappa upp i det gamla Turistbyråhuset på Rådhusgatan 44, vid Åhléns. Du kan också ringa eller mejla oss, så hörs vi på det sätt som passar dig bäst. Välkommen!

De senaste nyheterna från oss